Storm-Monsen, Haakon[1]

Mann 1879 - 1966  (86 år)


Personlig informasjon    |    Notater    |    Kilder    |    Alle    |    PDF

  • Navn Storm-Monsen, Haakon  [1
    Født 9 Jun 1879  Stavanger, Rogaland, NO Find all individuals with events at this location  [1, 2
    Døpt 17 Sep 1879  Domkirken, Stavanger, Rogaland Find all individuals with events at this location  [1, 2
    Kjønn Mann 
    Yrke Kunstmaler og evangelist  [1
    Bolig 1885  Stavanger, Rogaland, NO Find all individuals with events at this location  [1, 3
    Bolig 1900  Engelsmindegaden 21, Stavanger, Rogaland Find all individuals with events at this location  [1, 4
    Død 21 Apr 1966  [1, 5
    Gravlagt 25 Apr 1966  Nordstrand kirkegård, Oslo Find all individuals with events at this location  [1, 5
    Person ID I27676  Eidsvollsmennenes etterkommere
    Sist endret 9 Des 2013 

    Far Storm, Fredrik Christian Einar,   f. 24 Jan 1847, Lardal kommune, Vestfold Find all individuals with events at this location,   d. 29 Okt 1911, Stavanger, Rogaland, NO Find all individuals with events at this location  (Alder 64 år) 
    Mor Christensen, Agnes Julie,   f. 4 Des 1850, Stavanger, Rogaland, NO Find all individuals with events at this location,   d. 17 Des 1911, Stavanger, Rogaland, NO Find all individuals with events at this location  (Alder 61 år) 
    Gift 29 Apr 1874  Domkirken, Stavanger, Rogaland Find all individuals with events at this location  [1, 6
    Famile ID F9778  Gruppeskjema  |  Familiediagram

  • Notater 
    • Fra Evangeliets Røst sin internettside siteres følgende omtale av Hakon Storm:
      " Hakon Storm var av embedsmannsslekt og vokste opp i et høyt kultivert hjem i Stavanger.Faren var major og drev samtidig en privatskole. Morfaren var byfogd. Morbroren var kammerherre hos kong Oscar den 2.

      Hakon hadde kunstnerlige anlegg, og fra han var 15 år gikk han fem semestre ved DetKongelige Danske Akademi i København. Her ble han kjent med flere av samtidens kjentediktere. Siden hadde han et opphold i Italia. Der møtte han den siden så berømte maleren Edvard Munch, og de ble nære venner. Hakon hadde også fra barndommen vært særlig interessert i Guds Rike. 22 år gammel (den 12.oktober 1902) fikk han, i ensomhet på en høyde utenfor Stavanger, et sterkt møte med Gud som førte til at han ble fylt med Den Hellige Ånd og fikk et virkelig gjennombrudd i sin tro. Han skildret det selv på denne måten: "Det var som tusen tindrende stjerner omgav meg, som den skjønneste blomsterduft, som om hele universet var et hav av Guds kjærlighet og jeg selv som en dråpe i dette havet".

      Etter dette begynte han straks å forkynne. Det utbrøt da en vekkelse i Stavanger. Han gikk på husbesøk, ba om å få lese et bibelavsnitt og holde bønn. Ingen hadde mot til å nekte ham det, ettersom han var så vennlig og høflig. Etter sin åndsdåp fortalte han at han alltid, nårhan forkynte "Ordet", kjente denne Guds kraft over seg, noen ganger så sterkt at han måtte holde seg fast i talerstolen for ikke å bli bøyet ned av kraften.

      Hakon avstod å gifte seg med sin ungdoms store kjærlighet fordi han opplevde at det ville kollidere med Guds kall over hans liv. Han begynte å samarbeide med Ludvig Monsen i 1909,etter Guds ledelse. De fikk lagd en vogn til den lamme og blinde Ludvig, og begynte å reise som evangelister sammen. De kalte hverandre "brødre". De startet et blad som het "Natmissionæren". Første nummer kom den 15. desember 1909. I løpet av et par uker hadde de fått 6000 abonnenter. Bladet fikk senere navnet "Den Klare Morgenstjerne". De startet i 1910 et barmhjertighets-arbeid for alkoholikere og andre samfunnets tapere. Dette arbeidet ble kalt "Stavanger Nattmisjon". De fikk etablert flere hjem i sitt arbeide.

      Etter Monsens helbredelse fikk arbeidet deres en litt annerledes karakter, og de reiste mye,både i Norge, Sverige, Danmark og USA. Overalt hvor de kom ble det vekkelse. I Stockholm(1916) hadde de i løpet av seks uker bedt med over ett tusen mennesker som ville overgi seg til Gud, og omkring ett hundre mennesker var blitt løst fra sine sykdommer. Politifolk var vitner til at de syke ble reist opp uten at Storm-Monsen rørte ved dem. De syke hørte og var åpne for Guds Ord. I Uppsala talte de i domkirken. De ble der tatt i forsvar av professor WaldemarRudin. "Som alltid når Herren sender vekkelse, mobiliserte også mørkets fyrste sin hær.Avisene kaptes om å skrive løgnhistorier, rasende ungkommunister flokket seg for åforstyrre." (I HERRENS TJENESTE, s.48)

      Storm-Monsen begynte å avvikle sitt arbeid i Stavanger i 1917, og solgte eiendommene tilStavanger Kommune for latterlig lave summer.

      På Svartskog utenfor Oslo åpnet de hjemmet "Iasin Terata" den 17.januar 1920. Dette var et"helbredelsessenter" hvor de tok imot syke som søkte Herren for å bli helbredet. Her virket dehelt til 30.april 1943. Siden reiste de hjemmet "Rafa", det senere Hotell Drottningborg vedGrimstad. Disse to hjemmene ble solgt i 1943 på grunn av vansker krigen førte med seg. Iløpet av disse årene hadde tusener opplevd helbredelse ved Guds Ord på disse to hjemmene.

      For salgssummen kjøpte de noen år senere en eiendom på Ormøya i Oslofjorden. Herfortsatte arbeidet deres.

      To uker før han døde, slo Ludvig hendene sammen og utbrøt: "Halleluja! snart skal Ludvig gåpå gater av gull!" Ludvig Monsen døde natt til 4.mai 1949 med et himmelsk, kjærlighetsfullt smil- 74 år gammel. Da sluttet Hakon Storm å reise omkring som evangelist, men fortsatte somredaktør av "Den Klare Morgenstjerne" og deltok i misjonsmøtene ved hvilehjemmet påOrmøya. Han gjenopptok dessuten sin karriere som kunstmaler i en alder av 74 år. Den 21.april 1966 døde Hakon Storm, nær 87 år gammel."











  • Kilder 
    1. [S2964] GEDCOM file imported on 6 March 2013.

    2. [S5874] Domkirken i Stavanger KLOK 1871-80 s.176 nr.97.

    3. [S6622] Digitalarkivet, folketellinga 1885 Stavanger.

    4. [S2151] Folketelling 1900.

    5. [S110] Gravminner i Norge, (DIS-Norge).

    6. [S6359] Domkirken i Stavanger MINI 1857-77 s.128 nr.23.