Wedel Jarlsberg, Julie Caroline Helene

Kvinne 1814 - 1840  (25 år)


Generasjoner:      Standard    |    Kompakt    |    Vertikalt    |    Bare Tekst    |    Generasjon Format    |    PDF

Generasjon: 1

  1. 1.  Wedel Jarlsberg, Julie Caroline Helene ble født 15 Jul 1814 , Bogstad, Oslo; døde 1 Jan 1840.

    Andre hendelser:

    • Yrke: Comtesse?
    • Konfirmert: 10 Apr 1831

    Julie giftet seg med Løvenskiold, Otto Joachim 18 Sep 1837, Sem, Tønsberg, Vestfold. Otto (sønn av Løvenskiold, Severin (Eidsvollsmann) og Knuth, Sophie Hedvig) ble født 14 Mai 1811 , Fossum Hovedgård, Skien, Telemark; døde 4 Aug 1882, Lille Frogner, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 2. Løvenskiold, Herman Severin  Etterslektstre til dette punkt ble født 12 Okt 1838 , Oslo Ladegård, Oslo; døde 25 Jan 1910, Ullern, Oslo.
    2. 3. Løvenskiold, Carl Otto  Etterslektstre til dette punkt ble født 23 Des 1839 , Oslo; døde 1 Okt 1916, Vækerø, Oslo; ble begravet , Ullern kirkegård, Oslo.


Generasjon: 2

  1. 2.  Løvenskiold, Herman Severin Etterslektstre til dette punkt (1.Julie1) ble født 12 Okt 1838 , Oslo Ladegård, Oslo; døde 25 Jan 1910, Ullern, Oslo.

    Andre hendelser:

    • Yrke: kammerherre

    Herman giftet seg med Meyer, Ingeborg Christine 15 Des 1863. Ingeborg ble født 15 Nov 1843 , Oslo; døde 8 Mar 1882; ble begravet 13 Mar 1882, Vestre Aker, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 4. Løvenskiold, Julie Helene Caroline  Etterslektstre til dette punkt ble født 29 Sep 1864 , Oslo; døde 2 Apr 1940.
    2. 5. Løvenskiold, Otto Joachim  Etterslektstre til dette punkt ble født 1 Nov 1870 , Vestre Aker, Oslo; døde 31 Des 1886.
    3. 6. Løvenskiold, Carl  Etterslektstre til dette punkt ble født 3 Nov 1874 , Ullern, Aker, Oslo; døde 3 Jun 1949, Oslo.
    4. 7. Løvenskiold, Agnes  Etterslektstre til dette punkt ble født 1879 , Oslo; døde 1967.
    5. 8. Løvenskiold, Thorvald  Etterslektstre til dette punkt ble født 21 Jul 1866 , Vestre Aker, Oslo; døde 2 Mar 1939.

  2. 3.  Løvenskiold, Carl Otto Etterslektstre til dette punkt (1.Julie1) ble født 23 Des 1839 , Oslo; døde 1 Okt 1916, Vækerø, Oslo; ble begravet , Ullern kirkegård, Oslo.

    Andre hendelser:

    • Yrke: Marineoffiser, godseier og politiker, statsminister
    • Yrke: Statsminister

    Notater:


    Severins oldebarn, Otto Joachim Løvenskiold giftet seg i 1837 seg med Caroline Wedel Jarlsberg. De fikk to sønner, Herman Severin og Carl Otto. Caroline Løvenskiold døde som følge av komplikasjoner etter den siste fødselen. Carl Otto tilbragte derfor mye av barndommen på Bogstad og kjente fra Barnsben av Elise og Harald Wedel Jarlsbergs tre døtre. Særlig fikk Carl Otto et godt øye til sin fem år yngre kusine Elise, så godt at de giftet seg i 1865.
    Carl Otto Løvenskiolds offiserskarriere i marinen fikk en brå slutt ved giftemålet. Av Carl Otto Løvenskiolds korrespondanse fremgår at hennes ja var det lykkeligste som var skjedd i hans liv, men ekteskapet knyttet også usedvanlig heldige forbindelser mellom to betydelige slekter. Det fantes likevel dem som var skeptiske til at en marineoffiser skulle overta driften av baron Harald Wedel Jarlsbergs store skogeiendommer. I tidens fylde viste det seg at offisersutdannelsen, med krav til personalledelse, administrasjon og disiplin, ga et godt grunnlag for ledelsen av Nordmarksgodset.
    Men før den tiden fikk Carl Otto Løvenskiold andre viktige oppgaver. Han var etter sjøkrigsskolen i Frederiksvern (Stavern) som så mange andre nyutdannete sjøoffiserer gått i engelsk tjeneste, men hans opphold på britiske skip ble kortvarig. Da Danmark kom i krig med Tyskland om Sønderjylland i 1864 trodde Løvenskiold at de svenske og norske forsikringene om støtte til Danmark ville føre Sverige og Norge med i krigen, men det ble med løftene, og før Løvenskiold rakk hjem var krigen over. Kort etter hjemkomsten giftet Carl Otto Løvenskiold seg og det varte ikke lenge før sjøoffiseren var i svigerfarens tjeneste.
    Politisk aktiv
    ?Carl Otto Løvenskiolds oldefar Peder Ankers og begge bestefedrene hadde deltatt i riksforsamlingen på Eidsvoll, og han fulgte i deres politiske fotspor. Helt siden 1821 var spørsmålet om statsrådenes plikt og rett til å møte i Stortinget for å forsvare sine standpunkter et stridstema. Fra 1872 ble dette en hovedsak i Stortinget.
    Da de urolige 1880-årene begynte ble Løvenskiold politisk aktiv. De konservative måtte mobilisere alle krefter mot et pågående Venstre. I den opphetede striden viste Løvenskiold seg å være en effektiv debattant på store folkemøter som ble arenaen for politiske oppgjør. Historikeren Yngvar Nielsen, som selv var aktiv på disse møtene, skrev i sin dagbok at Løvenskiold på et møte i 1884 var "dygtig, taler med Lethed og et vist Lune, og maa gjøre Indtryk gjennem sin noble og ærlige Personlighed".
    Venstres store sak var et krav om at statsrådene skulle få adgang til å møte i Stortinget, i virkeligheten et krav om parlamentarisme og et anslag mot kongemakten. Unionskongen, Oscar II, nektet tre ganger sanksjon på beslutninger i Stortinget og hadde dermed tapt. Venstre benyttet flertallet til å reise riksrettssak mot medlemmene av Christian August Selmers konservative regjering, som hadde rådet kongen til ikke å sanksjonere. Denne rent politiske riksretten dømte ministeriet Selmer. Den eneste mulige løsningen var å la Venstre få regjeringsmakten under Johan Sverdrup, men kongen gjorde et siste forsøk på å etablere en konservativ regjering.? ?Den kortlivede regjeringen, ledet av Christian H. Schweigaard, ble hetende "Aprilministeriet". Regjeringens viktigste oppgave var å dekke kongemaktens tilbaketog så godt som mulig. Som følge av unionen med Sverige hadde Norge i disse årene to statsministere, en i hver hovedstad.
    Statsministeren
    ?Til den vanskelige stillingen som statsminister i Stockholm trengte regjeringen en brobygger og forsoner, som med takt og forsiktighet kunne forhandle frem en løsning både kongen og Stortinget kunne bifalle. Den oppgaven krevde andre egenskaper enn vanlig politisk virksomhet. Valget falt på den kunnskapsrike, elskverdige, veltalende og rettlinjete Carl Otto Løvenskiold. Han hadde en stor fordel. Han var uavhengig og trengte hverken å tenke på gjenvalg eller popularitet.
    Utgangen på konflikten var etter norsk oppfatning gitt etter riksrettsdommen, men det gjaldt å dempe motsetningene og finne løsninger på de konstitusjonelle problemene som ikke forverret forholdet mellom kongemakten og Stortinget. Statsrådsavdelingen i Stockholm oppfordret allerede tidlig i april kollegene i Kristiania om å oppta forhandlinger med Johan Sverdrup. Kong Oscar benyttet seg av Løvenskiold som mellommann for å komme ut av knipen. Løvenskiold klarte å få i stand en avtale mellom kongen og Johan Sverdrup om en løsning på de konstitusjonelle tvistemålene. Det var i denne fasen Sverdrup kom med sin berømte uttalelse: "Vanviddets dager er kommet". Korrespondansen mellom Carl Otto Løvenskiold på kongens vegne og Johan Sverdrup dannet til slutt grunnlaget for kompromisset som resulterte i Sverdrups regjeringsdannelse 26. juni 1884.
    Schweigaards regjering fikk kort levetid (1.4.-26.6.), men Carl Otto Løvenskiold het alltid senere "statsministeren". I samtiden var det vanskelig å forstå rekkevidden av det arbeidet Løvenskiold utførte, men han fikk et varig renommâe som en ansvarlig, smidig og diplomatisk politiker.
    Industrilederen
    ?Carl Otto Løvenskiold ble tre ganger valgt til stortingsmann for Høyre og satt som medlem av partiets sentralstyre i de første 16 årene etter stiftelsen i 1884. I 1900 trakk han seg ut av politikken for godt, og viet resten av sitt arbeidsliv til ledelsen av Løvenskiold-Vækerø.
    På sjøkrigsskolen var arkitektur et eget fag som fenget Carl Otto Løvenskiolds interesse. Han tegnet selv mange av husene i Nordmarka. I tidens ånd var han, som alle de tidligere eierne av Nordmarksgodset, en patriark som våket over de ansattes ve og vel. En rekke leilendinger i skogene ble tilbudt å bli selveiere på usedvanlig gunstige vilkår. Men de ønsket ingen forandring og takket nei.
    I 1912 ble Carl Otto Løvenskiold plutselig blind. Harald hadde vært med i ledelsen av firmaet helt fra 1892 og overtok etter hvert mer og mer av farens oppgaver. Han var alltid på farten, allesteds nærværende og uunnværlig. Harald Løvenskiold var en kontaktskaper. Han kjente alle ved fornavn og alle kjente ham. Alltid hadde han tid til en prat når han var innom plassene i marka. Dette nære forholdet til dem som bodde og virket i skogen kjennetegnet for øvrig eierne. De trivdes i skogen og i selskap med skogsfolk, og tilbrakte ofte nettene i koier og hytter. Harald Løvenskiold fortsatte farens arbeid med å bedre forholdene for sine medarbeidere da han overtok ledelsen. Han fikk lagt inn drikkevann i husene, ga hjelp til tannpleie og støttet eldre arbeidere og enkene etter ansatte.

    -- MERGED NOTE ------------

    Severins oldebarn, Otto Joachim L²venskiold giftet seg i 1837 seg med Caroline Wedel Jarlsberg. De fikk to s²nner, Herman Severin og Carl Otto. Caroline L²venskiold d²de som f²lge av komplikasjoner etter den siste f²dselen. Carl Otto tilbragte derfor mye av barndommen pêa Bogstad og kjente fra Barnsben av Elise og Harald Wedel Jarlsbergs tre d²tre. Sµrlig fikk Carl Otto et godt ²ye til sin fem êar yngre kusine Elise, sêa godt at de giftet seg i 1865.
    Carl Otto L²venskiolds offiserskarriere i marinen fikk en brêa slutt ved giftemêalet. Av Carl Otto L²venskiolds korrespondanse fremgêar at hennes ja var det lykkeligste som var skjedd i hans liv, men ekteskapet knyttet ogsêa usedvanlig heldige forbindelser mellom to betydelige slekter. Det fantes likevel dem som var skeptiske til at en marineoffiser skulle overta driften av baron Harald Wedel Jarlsbergs store skogeiendommer. I tidens fylde viste det seg at offisersutdannelsen, med krav til personalledelse, administrasjon og disiplin, ga et godt grunnlag for ledelsen av Nordmarksgodset.
    Men f²r den tiden fikk Carl Otto L²venskiold andre viktige oppgaver. Han var etter sj²krigsskolen i Frederiksvern (Stavern) som sêa mange andre nyutdannete sj²offiserer gêatt i engelsk tjeneste, men hans opphold pêa britiske skip ble kortvarig. Da Danmark kom i krig med Tyskland om S²nderjylland i 1864 trodde L²venskiold at de svenske og norske forsikringene om st²tte til Danmark ville f²re Sverige og Norge med i krigen, men det ble med l²ftene, og f²r L²venskiold rakk hjem var krigen over. Kort etter hjemkomsten giftet Carl Otto L²venskiold seg og det varte ikke lenge f²r sj²offiseren var i svigerfarens tjeneste.
    Politisk aktiv
    ?Carl Otto L²venskiolds oldefar Peder Ankers og begge bestefedrene hadde deltatt i riksforsamlingen pêa Eidsvoll, og han fulgte i deres politiske fotspor. Helt siden 1821 var sp²rsmêalet om statsrêadenes plikt og rett til êa m²te i Stortinget for êa forsvare sine standpunkter et stridstema. Fra 1872 ble dette en hovedsak i Stortinget.
    Da de urolige 1880-êarene begynte ble L²venskiold politisk aktiv. De konservative mêatte mobilisere alle krefter mot et pêagêaende Venstre. I den opphetede striden viste L²venskiold seg êa vµre en effektiv debattant pêa store folkem²ter som ble arenaen for politiske oppgj²r. Historikeren Yngvar Nielsen, som selv var aktiv pêa disse m²tene, skrev i sin dagbok at L²venskiold pêa et m²te i 1884 var "dygtig, taler med Lethed og et vist Lune, og maa gj²re Indtryk gjennem sin noble og µrlige Personlighed".
    Venstres store sak var et krav om at statsrêadene skulle fêa adgang til êa m²te i Stortinget, i virkeligheten et krav om parlamentarisme og et anslag mot kongemakten. Unionskongen, Oscar II, nektet tre ganger sanksjon pêa beslutninger i Stortinget og hadde dermed tapt. Venstre benyttet flertallet til êa reise riksrettssak mot medlemmene av Christian August Selmers konservative regjering, som hadde rêadet kongen til ikke êa sanksjonere. Denne rent politiske riksretten d²mte ministeriet Selmer. Den eneste mulige l²sningen var êa la Venstre fêa regjeringsmakten under Johan Sverdrup, men kongen gjorde et siste fors²k pêa êa etablere en konservativ regjering.? ?Den kortlivede regjeringen, ledet av Christian H. Schweigaard, ble hetende "Aprilministeriet". Regjeringens viktigste oppgave var êa dekke kongemaktens tilbaketog sêa godt som mulig. Som f²lge av unionen med Sverige hadde Norge i disse êarene to statsministere, en i hver hovedstad.
    Statsministeren
    ?Til den vanskelige stillingen som statsminister i Stockholm trengte regjeringen en brobygger og forsoner, som med takt og forsiktighet kunne forhandle frem en l²sning bêade kongen og Stortinget kunne bifalle. Den oppgaven krevde andre egenskaper enn vanlig politisk virksomhet. Valget falt pêa den kunnskapsrike, elskverdige, veltalende og rettlinjete Carl Otto L²venskiold. Han hadde en stor fordel. Han var uavhengig og trengte hverken êa tenke pêa gjenvalg eller popularitet.
    Utgangen pêa konflikten var etter norsk oppfatning gitt etter riksrettsdommen, men det gjaldt êa dempe motsetningene og finne l²sninger pêa de konstitusjonelle problemene som ikke forverret forholdet mellom kongemakten og Stortinget. Statsrêadsavdelingen i Stockholm oppfordret allerede tidlig i april kollegene i Kristiania om êa oppta forhandlinger med Johan Sverdrup. Kong Oscar benyttet seg av L²venskiold som mellommann for êa komme ut av knipen. L²venskiold klarte êa fêa i stand en avtale mellom kongen og Johan Sverdrup om en l²sning pêa de konstitusjonelle tvistemêalene. Det var i denne fasen Sverdrup kom med sin ber²mte uttalelse: "Vanviddets dager er kommet". Korrespondansen mellom Carl Otto L²venskiold pêa kongens vegne og Johan Sverdrup dannet til slutt grunnlaget for kompromisset som resulterte i Sverdrups regjeringsdannelse 26. juni 1884.
    Schweigaards regjering fikk kort levetid (1.4.-26.6.), men Carl Otto L²venskiold het alltid senere "statsministeren". I samtiden var det vanskelig êa forstêa rekkevidden av det arbeidet L²venskiold utf²rte, men han fikk et varig renommâe som en ansvarlig, smidig og diplomatisk politiker.
    Industrilederen
    ?Carl Otto L²venskiold ble tre ganger valgt til stortingsmann for H²yre og satt som medlem av partiets sentralstyre i de f²rste 16 êarene etter stiftelsen i 1884. I 1900 trakk han seg ut av politikken for godt, og viet resten av sitt arbeidsliv til ledelsen av L²venskiold-Vµker².
    Pêa sj²krigsskolen var arkitektur et eget fag som fenget Carl Otto L²venskiolds interesse. Han tegnet selv mange av husene i Nordmarka. I tidens êand var han, som alle de tidligere eierne av Nordmarksgodset, en patriark som vêaket over de ansattes ve og vel. En rekke leilendinger i skogene ble tilbudt êa bli selveiere pêa usedvanlig gunstige vilkêar. Men de ²nsket ingen forandring og takket nei.
    I 1912 ble Carl Otto L²venskiold plutselig blind. Harald hadde vµrt med i ledelsen av firmaet helt fra 1892 og overtok etter hvert mer og mer av farens oppgaver. Han var alltid pêa farten, allesteds nµrvµrende og uunnvµrlig. Harald L²venskiold var en kontaktskaper. Han kjente alle ved fornavn og alle kjente ham. Alltid hadde han tid til en prat nêar han var innom plassene i marka. Dette nµre forholdet til dem som bodde og virket i skogen kjennetegnet for ²vrig eierne. De trivdes i skogen og i selskap med skogsfolk, og tilbrakte ofte nettene i koier og hytter. Harald L²venskiold fortsatte farens arbeid med êa bedre forholdene for sine medarbeidere da han overtok ledelsen. Han fikk lagt inn drikkevann i husene, ga hjelp til tannpleie og st²ttet eldre arbeidere og enkene etter ansatte.

    Carl giftet seg med Wedel Jarlsberg, Elise 20 Sep 1865, Bærum, Akershus. Elise (datter av Wedel Jarlsberg, Harald Anker og Butenschøn, Elise Frederikke) ble født 16 Feb 1844 , Vestre Bærum. Bærum, Akershus; døde 15 Jan 1923, Vækerø, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 9. Løvenskiold, Eleonore  Etterslektstre til dette punkt ble født 20 Jul 1866 , Horten, Vestfold; døde 17 Aug 1949.
    2. 10. Løvenskiold, Harald  Etterslektstre til dette punkt ble født 18 Jan 1868 , Horten, Vestfold; døde 1934.
    3. 11. Løvenskiold, Otto  Etterslektstre til dette punkt ble født 1871 , Oslo; og døde.


Generasjon: 3

  1. 4.  Løvenskiold, Julie Helene Caroline Etterslektstre til dette punkt (2.Herman2, 1.Julie1) ble født 29 Sep 1864 , Oslo; døde 2 Apr 1940.

    Julie giftet seg med Kiær, Georg Fredrik Egidius 16 Sep 1886, Vestre Aker, Oslo. Georg ble født 4 Sep 1861; døde 15 Nov 1941. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 12. Kiær, Oluf  Etterslektstre til dette punkt ble født 20 Mai 1895; døde 22 Mar 1930.
    2. 13. Kiær, Thorvald Meyer  Etterslektstre til dette punkt ble født 6 Jan 1888; døde 29 Jun 1968.
    3. 14. Kiær, Ingeborg Christine  Etterslektstre til dette punkt ble født 27 Des 1888; døde 11 Mar 1889.
    4. 15. Kiær, Dagny Caroline  Etterslektstre til dette punkt ble født 19 Aug 1892; døde 21 Jul 1980.
    5. 16. Kiær, Herman Severin  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Sep 1898; døde 16 Sep 1985, Boston, U.S.A..
    6. 17. Kiær, Karen Ingeborg Caroline Fride  Etterslektstre til dette punkt ble født 21 Jun 1906; døde 24 Sep 1907.

  2. 5.  Løvenskiold, Otto Joachim Etterslektstre til dette punkt (2.Herman2, 1.Julie1) ble født 1 Nov 1870 , Vestre Aker, Oslo; døde 31 Des 1886.

  3. 6.  Løvenskiold, Carl Etterslektstre til dette punkt (2.Herman2, 1.Julie1) ble født 3 Nov 1874 , Ullern, Aker, Oslo; døde 3 Jun 1949, Oslo.

    Andre hendelser:

    • Yrke: Godseier og forstkandidat
    • Konfirmasjon: 1890

    Carl giftet seg med Bruun, Elise 8 Des 1903, Uranienborg Kirke, Oslo. Elise ble født 28 Mai 1879 , Oslo; døde 1950, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 18. Løvenskiold, Carl Axel  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Jan 1912 , Ullern, Oslo; døde 28 Sep 1980.
    2. 19. Løvenskiold, Maren Johanne Høi  Etterslektstre til dette punkt ble født 7 Aug 1905 , Bærum, Akershus; døde 27 Des 1972.
    3. 20. Løvenskiold, Herman Severin  Etterslektstre til dette punkt ble født 4 Jan 1908 , Oslo; ble døpt 6 Apr 1908 , Ullern, Oslo; døde 6 Feb 1972.

  4. 7.  Løvenskiold, Agnes Etterslektstre til dette punkt (2.Herman2, 1.Julie1) ble født 1879 , Oslo; døde 1967.

  5. 8.  Løvenskiold, Thorvald Etterslektstre til dette punkt (2.Herman2, 1.Julie1) ble født 21 Jul 1866 , Vestre Aker, Oslo; døde 2 Mar 1939.

    Andre hendelser:

    • Navn: Torvald Løvenskiold
    • Yrke: Godseier

    Notater:

    http://www.nb.no/utlevering/nb/2f6c721517a4a64cdc056c0f2498ed56#&struct=DIVP205

    Familie/Ektefelle/partner: Bergenstråhle, Hedvig Sophia Antoinette Johanna. Hedvig ble født 30 Okt 1873 , Stockholm, Sverige; døde 28 Jan 1946. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 21. Løvenskiold, Herman Severin  Etterslektstre til dette punkt ble født 26 Des 1903 , Oslo; døde 21 Nov 1989.
    2. 22. Løvenskiold, Antoinette Antonie Ulrika Albertine  Etterslektstre til dette punkt ble født 25 Jul 1905 , Oslo; og døde.
    3. 23. Løvenskiold, Carl Gustaf  Etterslektstre til dette punkt ble født 18 Aug 1908 , Kristiania; døde 3 Mar 1994, Elverum, Hedmark.
    4. 24. Løvenskiold, Otto Joachim  Etterslektstre til dette punkt ble født 14 Nov 1911; døde 3 Apr 1979.

  6. 9.  Løvenskiold, Eleonore Etterslektstre til dette punkt (3.Carl2, 1.Julie1) ble født 20 Jul 1866 , Horten, Vestfold; døde 17 Aug 1949.

    Eleonore giftet seg med Cappelen, Diderik 20 Jul 1886, Vækerø. Diderik (sønn av Cappelen, Severin Diderik og Faye, Julie Mathea Sophie) ble født 21 Jul 1856 , Furustul i Holla (nå Nome), TE; døde 7 Mai 1935, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 25. Cappelen  Etterslektstre til dette punkt ble født 23 Apr 1889 , Kohinor, Hollen; døde 23 Apr 1889.
    2. 26. Cappelen, Harald Severin Diderik  Etterslektstre til dette punkt ble født 19 Jun 1892 , Kristiania; døde 21 Jun 1980.
    3. 27. Cappelen, Elise Sophie  Etterslektstre til dette punkt ble født 8 Jan 1896 , Oslo; og døde.

  7. 10.  Løvenskiold, Harald Etterslektstre til dette punkt (3.Carl2, 1.Julie1) ble født 18 Jan 1868 , Horten, Vestfold; døde 1934.

    Andre hendelser:

    • Yrke: Forstkandidat, godseier

    Familie/Ektefelle/partner: Blom, Dorothea Christine. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 28. Løvenskiold, Carl Otto  Etterslektstre til dette punkt ble født 27 Aug 1898 , Aker (nå Oslo); døde 22 Aug 1969.
    2. 29. Løvenskiold, Harald Diderik  Etterslektstre til dette punkt ble født 2 Jul 1901 , Madserud, Vestre Aker, Kristiania; døde 15 Sep 1983.

  8. 11.  Løvenskiold, Otto Etterslektstre til dette punkt (3.Carl2, 1.Julie1) ble født 1871 , Oslo; og døde.


Generasjon: 4

  1. 12.  Kiær, Oluf Etterslektstre til dette punkt (4.Julie3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 20 Mai 1895; døde 22 Mar 1930.

  2. 13.  Kiær, Thorvald Meyer Etterslektstre til dette punkt (4.Julie3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 6 Jan 1888; døde 29 Jun 1968.

    Thorvald giftet seg med Thaulow, Ingrid 6 Jan 1914. Ingrid ble født 14 Feb 1891; døde 28 Jan 1983. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 30. Kiær, Annelise Caroline  Etterslektstre til dette punkt ble født 25 Okt 1914; døde 4 Sep 2006, Oslo.
    2. 31. Kiær, Hermine Alexandra  Etterslektstre til dette punkt
    3. 32. Kiær, George Fredrik  Etterslektstre til dette punkt

  3. 14.  Kiær, Ingeborg Christine Etterslektstre til dette punkt (4.Julie3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 27 Des 1888; døde 11 Mar 1889.

  4. 15.  Kiær, Dagny Caroline Etterslektstre til dette punkt (4.Julie3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 19 Aug 1892; døde 21 Jul 1980.

    Andre hendelser:

    • Utdanning: 1913, Kristiania; Tok examen artium mot foreldrenes vilje.
    • Tillitsverv: Fra 1946 til 1952; Leder for Norsk Kvinnesaksforening
    • Tillitsverv: Fra 1946 til 1953; Leder for Norske Kvinners Nasjonalråds sosialskole
    • Tillitsverv: Fra 1952 til 1956; Bystyrerepresentant i Oslo for Venstre.

    Dagny giftet seg med Sejersted, Fredrik Christian 1915, og ble skilt 1927. Fredrik (sønn av Sejersted, Johannes og Nannestad, Mette Alette) ble født 4 Jan 1883; døde 9 Sep 1972. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 33. Seyersted, Finn Johannes  Etterslektstre til dette punkt ble født 29 Des 1915; døde 14 Des 2006, Oslo.
    2. 34. Seyersted, Knut  Etterslektstre til dette punkt ble født 5 Des 1917; døde 17 Sep 1987, Sandefjord, Vestfold; ble begravet 22 Sep 1987, Sandefjord, Vestfold.
    3. 35. Seyersted, Per Eynert  Etterslektstre til dette punkt ble født 18 Mai 1921 , Kristiania; døde 3 Apr 2005, Oslo.
    4. 36. Seyersted, Sidsel Agnes Caroline  Etterslektstre til dette punkt ble født 3 Mai 1923 , Kristiania; døde 25 Sep 2002, Oslo.

  5. 16.  Kiær, Herman Severin Etterslektstre til dette punkt (4.Julie3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 13 Sep 1898; døde 16 Sep 1985, Boston, U.S.A..

    Familie/Ektefelle/partner: Damrosch, Alice. Alice ble født 18 Mai 1892; døde 23 Apr 1967. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Fiering, Vera. Vera ble født 3 Nov 1905; døde 2001, Boston, U.S.A.. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  6. 17.  Kiær, Karen Ingeborg Caroline Fride Etterslektstre til dette punkt (4.Julie3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 21 Jun 1906; døde 24 Sep 1907.

  7. 18.  Løvenskiold, Carl Axel Etterslektstre til dette punkt (6.Carl3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 13 Jan 1912 , Ullern, Oslo; døde 28 Sep 1980.

    Andre hendelser:

    • Konfirmasjon: 1927, Ullern, Oslo

    Carl giftet seg med Paus, Lucie 1940. Lucie ble født 12 Sep 1917 , Ullern, Oslo; døde 21 Mar 2006, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 37. Løvenskiold, Carl-Axel  Etterslektstre til dette punkt ble født 18 Jun 1942; døde 30 Okt 1991.

  8. 19.  Løvenskiold, Maren Johanne Høi Etterslektstre til dette punkt (6.Carl3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 7 Aug 1905 , Bærum, Akershus; døde 27 Des 1972.

    Familie/Ektefelle/partner: Mathiesen, Jørgen Arthur. Jørgen ble født 9 Jul 1901 , Eidsvold Værk, Eidsvold, Akershus; ble døpt 7 Aug 1901 , Eidsvoll, Akershus; døde 6 Des 1993, Nannestad, Akershus; ble begravet 11 Mai 1994, Gamle Aker kirkegård, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 38. Mathiesen, Haaken Severin  Etterslektstre til dette punkt
    2. 39. Mathiesen, Jørgen Carl  Etterslektstre til dette punkt
    3. 40. Mathiesen, Mogens  Etterslektstre til dette punkt

  9. 20.  Løvenskiold, Herman Severin Etterslektstre til dette punkt (6.Carl3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 4 Jan 1908 , Oslo; ble døpt 6 Apr 1908 , Ullern, Oslo; døde 6 Feb 1972.

    Herman giftet seg med Tandberg, Helen 20 Mar 1934, Riis, Vestre Aker, Oslo. Helen ble født 29 Mar 1910 , Oslo; ble døpt 22 Mai 1910; døde 1 Aug 2003. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 41. Løvenskiold, Carl  Etterslektstre til dette punkt
    2. 42. Løvenskiold, Kristian Severin  Etterslektstre til dette punkt
    3. 43. Løvenskiold, Severin Henning Otto  Etterslektstre til dette punkt

  10. 21.  Løvenskiold, Herman Severin Etterslektstre til dette punkt (8.Thorvald3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 26 Des 1903 , Oslo; døde 21 Nov 1989.

    Andre hendelser:

    • Yrke: Godseier Overud

    Familie/Ektefelle/partner: Egeberg, Evelyn Hannah. Evelyn ble født 22 Des 1898 , Oslo; og døde. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 44. Løvenskiold, Thorvald Herman  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Thømte, Eva Margrethe Jørgensen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  11. 22.  Løvenskiold, Antoinette Antonie Ulrika Albertine Etterslektstre til dette punkt (8.Thorvald3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 25 Jul 1905 , Oslo; og døde.

    Familie/Ektefelle/partner: Florentz, Mathias Rye. Mathias ble født 9 Jan 1905; døde 12 Nov 1993. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 45. Florentz, Elisabeth Rye  Etterslektstre til dette punkt
    2. 46. Florentz, Monica Rye  Etterslektstre til dette punkt

  12. 23.  Løvenskiold, Carl Gustaf Etterslektstre til dette punkt (8.Thorvald3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 18 Aug 1908 , Kristiania; døde 3 Mar 1994, Elverum, Hedmark.

    Carl giftet seg med Resch, Kathinka Diriks 18 Des 1946, Bragernes kirke, Drammen. Kathinka (datter av Resch, Jacob Kristian Dahm og Rye, Emilie Gabrielle Augusta) ble født 10 Sep 1909 , Drammen, Buskerud; ble døpt 31 Okt 1909 , Bragernes kirke, Drammen, Buskerud; døde 24 Feb 2006, Rena, Hedmark. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  13. 24.  Løvenskiold, Otto Joachim Etterslektstre til dette punkt (8.Thorvald3, 2.Herman2, 1.Julie1) ble født 14 Nov 1911; døde 3 Apr 1979.

    Familie/Ektefelle/partner: Harbitz, Ina. Ina ble født 2 Apr 1903; døde 18 Nov 1989. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Johnsen, Randi Plesner. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  14. 25.  Cappelen Etterslektstre til dette punkt (9.Eleonore3, 3.Carl2, 1.Julie1) ble født 23 Apr 1889 , Kohinor, Hollen; døde 23 Apr 1889.

  15. 26.  Cappelen, Harald Severin Diderik Etterslektstre til dette punkt (9.Eleonore3, 3.Carl2, 1.Julie1) ble født 19 Jun 1892 , Kristiania; døde 21 Jun 1980.

    Andre hendelser:

    • Yrke: Overtok eiendommene etter faren

    Familie/Ektefelle/partner: Eger, Ingeborg. Ingeborg ble født 22 Jan 1898; døde 22 Mar 1978. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 47. Cappelen, August Fredrik  Etterslektstre til dette punkt ble født 8 Jan 1933; døde 22 Feb 2001.
    2. 48. Cappelen, Diderik  Etterslektstre til dette punkt
    3. 49. Cappelen, Anette Yngvarda  Etterslektstre til dette punkt

  16. 27.  Cappelen, Elise Sophie Etterslektstre til dette punkt (9.Eleonore3, 3.Carl2, 1.Julie1) ble født 8 Jan 1896 , Oslo; og døde.

    Familie/Ektefelle/partner: Blich, Oscar. Oscar ble født 22 Mai 1888 , Arendal, Aust-Agder; døde 25 SEPT 1970, Oslo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 50. Blich, Oscar Fredrik  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Mar 1923 , Hamburg, Tyskland; døde 9 Mar 1977, Oslo.

  17. 28.  Løvenskiold, Carl Otto Etterslektstre til dette punkt (10.Harald3, 3.Carl2, 1.Julie1) ble født 27 Aug 1898 , Aker (nå Oslo); døde 22 Aug 1969.

    Notater:

    Vibeke Sibbern Gèunther 19.6.2012

    Carl giftet seg med Størmer, Henriette 1 Des 1922. Henriette ble født 30 Mai 1902; døde 16 Nov 1988. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 51. Løvenskiold, Harriet Adelaide  Etterslektstre til dette punkt ble født 03 Des 1923; døde 21 Okt 1941.
    2. 52. Løvenskiold, Harald  Etterslektstre til dette punkt ble født 9 Feb 1926; døde 28 Jan 1994.
    3. 53. Løvenskiold, Elisabeth Henriette  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Jul 1931; døde 2002.
    4. 54. Løvenskiold, Eleonore Dorothea  Etterslektstre til dette punkt

  18. 29.  Løvenskiold, Harald Diderik Etterslektstre til dette punkt (10.Harald3, 3.Carl2, 1.Julie1) ble født 2 Jul 1901 , Madserud, Vestre Aker, Kristiania; døde 15 Sep 1983.

    Notater:

    Vibeke Sibbern Gèunther 19.6.2012

    Harald giftet seg med Butenschøn, Eleonore 12 Des 1924, Kristiania. Eleonore ble født 25 Feb 1902 , Oslo; og døde. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 55. Løvenskiold, Diderik Joachim  Etterslektstre til dette punkt

    Harald giftet seg med Furuseth, Marit 21 Sep 1930, Stor-Elvdal, Hedmark. Marit ble født 24 Feb 1902 , Furuset, Østerdalen, Hedmark; døde 19 Sep 1978, Evenstad, Stor-Elvdal, Hedmark. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 56. Løvenskiold, Erik Harald  Etterslektstre til dette punkt
    2. 57. Løvenskiold, Anne Dorothea  Etterslektstre til dette punkt
    3. 58. Løvenskiold, Inger-Marit  Etterslektstre til dette punkt